1 Kasım 2011 Salı

tecavüzü önlemenin yolları

  1. insanların içkisine hap ATMAYIN! bu, çok basit görünse de birçok tecavüzü önleyebilecek bir kural.
  2. kuytu bir yerden tek başına geçmekte olan bir kız görürseniz, kendisini YALNIZ BIRAKIN! ıslık çalmayın, "şşşşt!" diye bağırmayın, sataşmayın; bırakın geçsin. hatta en başından kuytu yerlere gitmekten de kaçınsanız iyi edersiniz.
  3. unutmayın: insanlar fikirlerini HER ZAMAN değiştirebilir! birisi sizinle sevişmekten vazgeçerse; zorlayıcı davranışlar sergilemeyin.
  4. ASLA davet edilmediğiniz bir yerin kapısını / penceresini zorlamaya çalışmayın. özellikle banyo kapılarını.
  5. asansörde yalnızsanız ve içeriye birisi girerse, kendisine SALDIRMAYIN!
  6. ARKADAŞLAR böyle günler için vardır! eğer cinsel dürtülerinizi bastıramıyorsanız, bir arkadaşınızdan dışarıda olduğunuz sürece sizi yalnız bırakmamasını dileyin. o arkadaşınızın da tecavüzcü olmadığından ve ona tecavüz etmeyeceğinizden emin olun.
  7. diğer insanlara karşı her zaman için DÜRÜST davranın! bir kızla ilk defa buluştuysanız ve kendisine tecavüz etme niyetindeyseniz, bunu ona açık bir şekilde söyleyin. eğer bundan bahsetmezseniz, karşınızdaki insan, kendisine tecavüz etmeyeceğiniz sanrısına kapılabilir!
  8. unutmayın: partneriniz bilinci kapalı, rızasız ya da uykudaysa kendisine TECAVÜZ ediyorsunuz! seks olmuyo öyle.
  9. yanınızda hep bir DÜDÜK bulundurun! çok zor durumda kalırsanız, tecavüz etmeye yeltendiğiniz kişiye o düdüğü uzatın. böylece, tecavüz gerçekleşmeden dikkatleri üzerinize çekerek kötü bir olay yaşanmasını önleyebilirsiniz.
gerilerden gelen edit: bu yazının %60'ı alıntıdır. %39'u sözkonusu alıntı sayesinde hayat bulmuş, geri kalan %1'iyse hani bana hani bana demiştir. bu iğrenç espriden sonra bile bu satırları okuma gücünü kendinizde bulabiliyorsanız, oldukça sabırlı bir insansınız. zor bir hayat yaşıyor olsanız gerek. size sempati duyuyorum. gerçekten. kim olursanız olun, yalnız değilsiniz.

    2 yorum:

    monsieur tartuffe dedi ki...

    oglunuzu ibne olmaktan nasil kurtarisiniz die bi fasikul bastirmisti zafer algoz agir roman'da.

    moroff dedi ki...

    onu tamamen unutmuşum bak